Spiritüalizm 101 – Tüm Set

İstek Listesi Paylaş
Eğitimi Paylaş
Sayfa Bağlantısı
Sosyal Medya'da Paylaş

Kurs Hakkında

Kişisel gelişim akımının içinde yüzeysel bilgilerin gerçek anlamda bir hâkimiyet kazandırmaması insanın kendine yaklaşmasındansa uzaklamasına neden olmuştur.

Ruhsal akımlarda ilerlerken disiplinleri birbirinden ayırmak ruhu anlamaktan uzaklaşmak demektir. Bu nedenle Spiritüalizm 101 eğitiminde hayatta her şeyi mânâ gözünden görebilmek ve ona göre okuyabilmemiz için çeşitli disiplinlerden onları sentezleyerek yararlanmak gerekir.

İlk bakışta birbirine zıt olan ve ayrı algılanan bilgilerin aslında birbirlerini bütünlediğini görebilmek hayata da bu şekilde bakabilmemizi sağlar. Gözde ayrılık anlayışımızda bir çeşit bütünlenmeyi ifade etmeye başlar. Bu da her olayı yolu yürümek için birer fırsat olarak görmek demek. Bu nedenle bu eğitimde ruhsal yaşamın madde ve mânâ köprüsünü kurmak için temellerini sağlamlaştırmak amaçlanmıştır. Bu temeller sayesinde hangi ruhsal öğreti ya da dünyevi deneyimle karşılaşırsak karşılaşalım bir bu temel öğretiler bizleri akıl yolunu kullanmakta hazır hale getirir.

Bu eğitimi alanlar ayakları yere basan ve sadeleştirilmiş bilgi ile akla dayalı bir yol yordam anlayışı kazanır.

Daha sonra Tasavvuf 101 dersleri ile tasavvufi bakış açısından tevhid (birlik) üzerine olan İslam Felsefesi birleşince güncel ve akılcı öğretilerle kadim ve kalbî bilgiler birleşmeye başlar.

Ya da bunun yerine Kelime Kapıları ile Esoterizm bilgisini genişletir ve ruhsal bir genel kültür kazanır. Bu eğitimi alan öğrenci öncelikle anlatım diline alışarak bir anlayış yapısı oluşturur. Daha sonra derinleştirmek için dilerse Tasavvuf 101 ya da Kelime Kapıları 101 serilerinden biri ile devam etmesi önerilir.

Daha Fazlası

Ne Öğreneceksiniz?

  • Bu eğitimde ruhsal öğretinin temelleri derinlemesine inceleneceğinden insan olmanın mânâ tarafını güçlendirerek aklî bir temele dayalı kararlar alınması amaçlanmıştır. Günümüz dünyasında her alanda karşımıza çıkan ruhsal terimlerin gerçek anlamları öğretilmelidir. Çünkü bu terimlerin yüzeysel bilinmesi kafa karışıklığına sebep vermektedir. Böylece kişinin olayları sadece yüzeyde olduğu gibi tekrara dayalı bir ezber zihniyetinde değil, akla dayalı, duygulara duyarlı, hisleri dinleten ve sezişlere çıkarabilen bir zeka bakmasını sağlar. Hayata hikmet yoluyla hakimiyet kazandırmak ruhsalcılığın temel gayesidir.

İçerik

Modül 1. Ruhsal Akımlar
Bu derste ruhçuluğu anlamak için temel ruhsal akımlara ve ortak öğretilerine bakacağız. 

  • Ruhsal Akımlar
    00:00

Modül 2: Mutluluk & Umut / Dönüşüm
Bu derste mutluluğun tanımı yapılacak. İnsanın doğru bildiği yanlışlar üzerine eğilerek mutluluk kavramını genişleteceğiz. Ayrıca insan naturasının umudu nasıl hesapladığını konuşacağız. Böylece dönüşümlerin spiral yapısında geriye dönerek ileriye doğru da dönüldüğü anlaşılacak. 

Modül 3: Kahraman: Umut & Çaba
Bu derste herkesin özgün hikâyesine uygun olarak yaratıldığı kabul edilecek ve buna uygun olarak herkesteki kahraman arketipi incelenecek. Bu arketipin temel iki kuvveti olan umut ve çaba da arketipin nasıl canlandığına ışık tutacak.

Modül 4: Kâinat Yapısı & Varlık
Bu derste insanın içinde bulunduğu düzlemi etraflıca anlaması amaçlanmıştır. Kâinat düzleminin yapısı ve prensipleri bu düzlemdeki insan hayatını kolaylaştıran seçimleri yapmamıza yardımcı olan yönlendirmeleri sunar. Bunun içinde insan ve ruh ilişkisi arasında Varlık denen bir bağ vardır. İşte bizlerin insanı madde ve mânâ olarak ikiye ayırdığımız zaman düştüğümüz hata budur. İnsan sadece ikiye ayırmaktan çok daha yüzlü bir yapıya sahiptir.

Modül 5: Beden Katmanları & Astral Beden Deneyim Alanları
Bu derste insanın çoklu yüzü olan yapısına biraz daha giriş yapıyoruz. Farklı katmanlardaki yarı süptil yapısını incelemek insanın bazen birbiri ile çelişkili hallere girmesine ışık tutar. Bir duygunun bir düşünce ile bazen uyumlu olmama nedeni budur. Genelde duygular ile akıl arasında yaşanan bu çelişki bir insan için çözülmeyi bekleyen bir sırdır ve insanı olduğu halden daha yükseğe çıkartabilen bir basamak olarak kullanılmalıdır.

Modül 6: Hikâyeyi Okumak & Çakralar
Bu derste insanın bireysel hikâyesi üzerinden ilerlemesi için her insan için geçerli olan kolektif bir yapıdan bahsedeceğiz. Ünlü mitolojist Joseph Campbell'in "Kahramanın Sonsuz Yolculuğu" adlı eserinden edindiğimiz bu bilgi insan yaşamanın inkar edilemez dönemeçlerini aktarıyor. Böylece insanın gerek günlük, gerek dönemlik, gerekse bir ufak olayda da yaşadığı döngüleri okuyabilir hale gelebilir. Bu da hakimiyet kazandırır. Aynı döngüler bir de çakralar tarafından anlatılıyor. Böylece bu döngüsel yapısının ve işleyişinin kuvvetlerinin insandan uzakta olmadığı anlaşılsın.

Modül 7: Yaşsal Çakralar
Bu derste biyolojik yaşlarımızla yani zamanın yatay halinde ilerleyişimizdeki etkiler anlatılacak. Göksel cisimlerin de insan doğum haritasındaki kolektif etkisinin birer yaşsal karşılığı var. Belirli yaşlarda yaşadığımı biyolojik, psikolojik ya da psişik etkilerle insan döngüler konusu derinleştirilecek.

Modül 8: Çakralar & İlâhi Prensipler
Bu derste insan bedeninde endokrin sisteminde yer alan hormon salgılayan bezlerin yerilerini işaret eden çakralar ya da islam tasavvufundaki adı ile Nefsleri ve insandaki işlevine değinceğiz. Ayrıca bu noktalara ya da mertebelere denk düşen ilâhi yani evrensel prensiplerle de konuyu birleştirerek insan bedeninde de yer alan bu merkezlerin sadece süptil şekilde değil, ahlâki olarak da yaşamda tezâhürü olduğunu elle tutulur şekilde bağlamaya çalışacağız.

Modül 9: İnsanın Görevi & Ahlâk & Çakralar
Bu derste insan bedeninde daha önceki derslerde bahsettiğimiz çakra ya da nefs mertebeleri ile insanın bu dünyadaki aslî görevini birleştireceğiz. "Kendini Bilmek" olarak insanlık tarihindeki tüm felsefelerde izine rastladığımız görev ve bu görevin dışa vurumları da insanın işlevine ışık tutacak. Böylece ahlâki öğretinin sıradan bir şekilde "iyi" olmak değil; kişinin "iyi" olması demek olduğunu göreceğiz. Bu da her zaman hoş gözükmek değil aslında "iyi" bir "ben" olmak demek. Yani kendin olmak... İşte mutluluk konusu da burada sıkıca genel Spiritüalizm 101 eğitimi ile örtüşmeye başlayacaktır.

Modül 10: Dönüşüm / Aile & İlişkiler / Dişi & Eril
Bu derste konuları insanın beşeri bir varlık olarak yaşadığı gündelik hayatına indirgemeye başlıyoruz. Temel enerji prensipleri olan dişi ve eril üzerinden, aile ve genel olarak hem insan hem de madde ile ilişkimiz üzerinde incelenmesi gereken bir konu olacaktır. Böylece kişinin sadece içsel değil dışsal faktörlerin etkileriyle de dönüşümünün gerçek anlamda mümkün olduğunu göreceğiz. Bu da bizi KİŞİSEL GELİŞİM kavramında KÜRESEL DÖNÜŞÜM ile gelişim kavramlarına taşıyacak. Böylece Mevlâna'nın da dediği gibi "Bu yollar tek yürünür ama yalnız yürünmez." ifadesi temellenecektir.

Modül 11: Beşer Hayatından Ruhsal Varlığa
Bu derste artık konuları dışardan merkeze doğru getirmişken biraz da genele alıp büyük pencereden konuya yeniden bakacağız.

Modül 12: Düalite Prensibi & Tefekkür & Cinsellik (Şehvet / Korku) & Yaratım Teslisi
Bu derste genel olarak Spiritüalizm ana başlıklarını toparlıyoruz. Birçok kişinin aşina olduğu kavram olan düalite kavramına bir de değer farklanmasını ekleyerek düalitenin ilk görüşte getirdiği zıtlıkları birleştirmeyi ve böylece ayrılıkların potansiyelindeki birleşmeyi inceleyeceğiz. Bunun üzerine birleştirme yöntemi olan tefekkür konu olarak işlenerek tefekkürün temeli olan meditasyonun önemi ve meditasyon zeminine inşa edilen ve farkları bir ederek ilerleme düşünce yöntemi olan tefekkürü konuşacağız. Tabi ki ayrışmanın ilki olan dişi ve eril prensipleri de işleyerek bunun şehvet ve korkudaki işlevini tanıyacağız. Bu da bizi yaratımın sırrına yani ayrı gibi gözükenleri birleştirerek var olana yeniden şekil verme disiplini olan yaratım bilgeliğine davet edecek.

Want to receive push notifications for all major on-site activities?